Een archiefbeeld van de vijfde editie van EEF.
Een archiefbeeld van de vijfde editie van EEF. Foto: Jeroen van Opstal

Eindeloos Eiland Festival Noord-Beveland uitgesteld, hoop op mini-EEF eind dit jaar

Door: Britta Janssen Algemeen

WISSENKERKE - De coronacrisis noopt de organisatie van het Eindeloos Eiland Festival (EEF) op Noord-Beveland haar zesde editie weer een jaar uit te stellen.

Het driedaagse evenement stond op de agenda voor 18, 19 en 20 juni. ‘Er zijn wel plannen voor een “mini-EEF” in de herfst of winter’, laat de organisatie weten. ‘Dan gaat het om een tweedaags evenement met de kenmerkende avontuurlijke programmering. Het draait ook dan om het beleven van een variatie aan cultuuruitingen in een karakteristieke en grotendeels natuurlijke omgeving.’ 

EEF speelt zich af in een Noord-Bevelands natuurgebied met podia voor uiteenlopende kunstuitingen en intieme loungeplekken. Normaal gesproken kunnen enkele duizenden bezoekers zich vrij bewegen in een groot gebied. ‘Met het niet doorgaan van het festival vorig jaar is in overleg met de artiesten besloten de line-up grotendeels naar dit jaar over te zetten. Ook dit jaar kan daarvan dus niets terechtkomen.’ De organisatie probeert opnieuw een deel van dat programma volgend jaar of in de kleine editie aan te bieden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief