<p>Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk.</p>

Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk.

(Foto: Elisabeth de Graag)

Ook Op Stoom en Oeljebroelje gaan niet door

HEINKENSZAND - De festivals Oeljebroelje en Op Stoom in de gemeente Borsele zijn wegens corona verzet naar volgend jaar.


De Culturele Raad Borsele vindt de situatie rondom het coronavirus te onzeker om de beide festivals dit jaar te kunnen laten doorgaan. ‘De organisatie bestaat uit een handjevol vrijwilligers, waardoor het moeilijk wordt om op korte termijn te kunnen inspelen op eventuele verruiming van de coronamaatregelen’, laat de Culturele Raad weten. Daarmee laat de jubileumviering van de tiende Oeljebroelje op zich wachten. 

‘De leerlingen van basisschool Franck van Borssele uit Borssele, die dit jaar de kinderkunsttuin van Op Stoom mochten inrichten, hadden gehoopt rond deze tijd aan de slag te kunnen met hun creaties. Maar hun plek in de kinderkunsttuin voor de eerstkomende editie in 2022 is verzekerd.’

De Culturele Raad laat weten zich te bezinnen op twee nieuwe kunst- en cultuureducatieprojecten, waarover zij binnenkort meer hoopt te kunnen vertellen. Ook werkt ze aan een nieuwe website. Ze verwelkomt ook nieuwe vrijwilligers. Inwoners van de gemeente Borsele die het leuk vinden om culturele activiteiten in Borsele te bedenken en te organiseren, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;