Afbeelding

Oproep voor alle Zeeuwse kinderen: geef Zeeuwse stoepplantjes een naam

Door: Advertorial Algemeen

OOSTKAPELLE - Met stoepkrijt namen schrijven bij de wilde planten die tussen de stoeptegels groeien. Deze rage wordt ook wel botanisch stoepkrijten genoemd. IVN Natuureducatie en de Natuur- en milieueducatiecentra van Zeeland roepen alle kinderen in Zeeland op om stoepplantjes in hun buurt een naam te geven. Kinderen kunnen bij de NME-centra (en op Tholen bij het gemeentehuis) een gratis stoepplantenposter afhalen en kans maken op mooie prijzen, zoals een tegoedbon van €50,- voor de IVN Webwinkel.

Nuttige plantjes
Veel mensen zien planten tussen de stoeptegels als onkruid, maar dit is niet altijd het geval. Deze plantjes zijn eigenlijk hartstikke belangrijk. Ze zorgen voor voedsel voor de bijen en verkoeling. Door wilde stoepplantjes een naam te geven leren kinderen wat meer over plantjes in hun buurt en laten ze ook andere voorbijgangers de plantjes herkennen en er meer plezier aan beleven. Dat is leuk voor zowel de stoepkrijters als voor voorbijgangers.

Deel en win
Kinderen die op ontdekkingstocht gaan in hun eigen buurt maken de komende maanden kans op mooie prijzen. In de maanden april, mei en juni worden de prijzen verloot onder de inzenders. Meedoen kan door een foto van een stoepplantje + naam op te sturen naar w.teunissen@ivn.nl onder vermelding van winactie Zeeuwse stoepplantjes.

De Grote Natuurles krijgt een vervolg in de buurt
Tachtig scholen in Zeeland deden op 13 april mee aan Nationale Buitenlesdag. Bijna allemaal gaven ze op deze dag de speciale natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten! Dankzij het Prins Bernard Cultuur Fonds kunnen IVN en de Natuur- en Milieueducatie centra in Zeeland deze natuurles een vervolg geven in de buurt.

Meer informatie of een download van de poster is te vinden op op ivn.nl/zeeuwsestoepplantjes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief