Afbeelding
Foto: Politie.nl

Man in Goes (34) aangehouden wegens vernieling, bedreigde ook agent

Door: Ruud Smolders Algemeen

GOES - Een 34-jarige man is afgelopen nacht aangehouden vanwege vernieling. De aanhouding verliep echter niet zonder slag of stoot. De man dreigde naar agenten te schieten met een vuurwapen en gooide ook voorwerpen naar ze.

De politie kreeg vannacht rond 02:10 uur een melding dat in Goes Zuid een man op de voordeur van zijn buurman aan het in bonken was. Een agent zag vervolgens dat een man met een klauwhamer op de voordeur insloeg. De agent waarschuwde hem om de hamer te laten vallen. De verdachte gaf daar echter geen gevolg aan. De politieman besloot daarom met pepperspray te spuiten.

Dreigen met vuurwapen

De verdachte vluchtte na de confrontatie met de agent zijn woning in. De agent riep nog naar hem dat hij was aangehouden. Hij riep vervolgens dat hij zou gaan schieten als de agenten niet weggingen. Ook gooide hij daarbij voorwerpen in de richting van de agenten. 

Vanwege mogelijk vuurwapen gevaar hebben de politieagenten kogelvrije vesten aangedaan. Ook kwam een onderhandelaar ter plaatse. Uiteindelijk lukte het met twee hondengeleiders om de woning te betreden en de verdachte aan te houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief