Een voorbeeld van tiny houses.
Een voorbeeld van tiny houses. Foto: Shutterstock

Onderzoek naar tiny houses voor Kortgene

Door: Britta Janssen Algemeen

KORTGENE - De gemeente Noord-Beveland onderzoekt of er tiny houses kunnen worden geplaatst op de locatie van de voormalige sportvelden in Kortgene.

Deze gronden zijn gemeentelijk eigendom en hebben nog geen invulling. De gemeente praat met aanbieders en mogelijke partijen die tiny houses - kleine, duurzame woningen - kunnen verhuren. ‘Deze locatie biedt volop ruimte, de ontsluiting is goed en er ligt de noodzakelijke infrastructuur voor aansluitingen voor tiny houses’, laat Noord-Beveland weten. 

Het gemeentebestuur wil dit type woningen een kans geven, ook omdat de woningmarkt meer uit evenwicht gaat in vraag en aanbod. ‘De prijzen voor nieuwbouwwoningen stijgen, dus de noodzaak voor goedkope woningen is duidelijk’, laat wethouder Adrie van der Maas weten. In de gemeente komen mogelijk ook tiny houses in Kamperland en Colijnsplaat. ‘We zoeken dan wel naar locaties waar geen concurrentie mag ontstaan met de bouw van permanente woningen en met een zo laag mogelijke maatschappelijke weerstand.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief