Marian van Asselt met haar dochter en burgemeester Dijksterhuis.
Marian van Asselt met haar dochter en burgemeester Dijksterhuis. Foto: Gemeente Borsele

Lintje voor Marian van Asselt uit Heinkenszand

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Marian van Asselt uit Heinkenszand heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Mevrouw van Asselt heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de bewoners van zorgcentrum Poelwijck (en later bij Ter Valcke). Ook bij De Bocht, een vrijetijdscentrum voor mensgerichte ondersteuning van stichting Gors, was mevrouw een graag geziene vrijwilligster. Ze was er niet alleen gastvrouw, maar ook kok. 

Mevrouw had een bijzondere band met in het bijzonder twee cliënten van Zuidwester. Zij ging bijna dertig jaar lang regelmatig op bezoek en nam hen mee om leuke uitjes te ondernemen. Naast haar inzet voor de zorginstellingen, is zij ook een actief en gewaardeerd lid in de Protestante Gemeente Heinkenszand. Als contactpersoon voor de ouderen van de gemeente heeft zij vele leden mogen ondersteunen in tijden van vreugde en verdriet.

Haar dochter richtte stichting Onyama op, een stichting om armoede in Ghana te bestrijden. Ook hier heeft mevrouw van Asselt een belangrijke bijdrage geleverd door te bakken voor geld wervende acties en een aantal projecten te bezoeken in Ghana. Tot slot was ze van 1973 tot en met 1992 opvangmoeder bij Jeugdzorg/Europa kinderhulp. Samen met haar man stelde ze haar hart en huis open voor velen kinderen.

Voor haar inzet voor de samenleving kreeg mevrouw van Asselt vrijdag de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Dit deed haar dochter in het bijzijn van burgemeester Gerben Dijksterhuis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief