Passante Ineke legt de eerste bloemen, fluitekruid, bij Maria uit de Beuk.
Passante Ineke legt de eerste bloemen, fluitekruid, bij Maria uit de Beuk. Foto: Ad Schenk

Maria uit de Beuk heeft haar plekje gevonden in Ovezande

Door: Britta Janssen Algemeen

OVEZANDE - Na een intense maar voortvarende verhuizing is ‘Maria uit de Beuk’ dinsdag verhuisd van de werkplaats van kettingzaagkunstenaar Peter Verlaan in Lewedorp naar de pastorietuin bij de Mariakerk in Ovezande.

Verlaan maakte het 2,60 meter hoge beeld uit de beuk die in de kerktuin stond. De zieke boom is eind vorig jaar gekapt. Een deel van het hout heeft een nieuwe functie gekregen als Mariabeeld.

Met een heftruck is Maria uit de Beuk dinsdag op een platte kar geplaatst, flink vast gesjord en met doeken afgeschermd. Zo is het beeld langzaam rijdend, rechtopstaand, naar Ovezande vervoerd. Daar is ze van de kar gehaald en beetje bij beetje op haar vaste stek geplaatst. “Het was even passen en meten, maar ze is nu thuis in de pastorietuin, op werpafstand van de plaats van de bruine beuk uit 1867 waaruit ze is gemaakt”, vertelt Ad Schenk van de katholieke parochie in Ovezande. 

Inzegening

De inzegening van het Mariabeeld vindt plaats op zondag 30 mei om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom, maar aanmelden via rk.ovezande@zeelandnet.nl (naam en aantal mensen) is wel noodzakelijk.

Maria staat nu in de kerktuin, niet ver van de plek waar de beuk stond, waaruit ze is gemaakt.
Het Mariabeeld is gemaakt in Lewedorp en getransporteerd naar Ovezande.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief