De kledinginzameling van Curitas.
De kledinginzameling van Curitas. Foto: Britta Janssen

Textielinzameling in alle Borselse dorpen

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - In ‘s-Gravenpolder, Ovezande, Oudelande en Heinkenszand is er al een inzamelpunt voor kleding en ander textiel en binnenkort krijgen de overige Borselse dorpen er ook een.

In de meeste dorpen staan de nieuwe kledingcontainers straks bij de glasbakken. In enkele dorpen komen er bakken bij. “We onderzoeken waar deze het beste geplaatst kunnen worden”, laat een woordvoerder van de gemeente Borsele weten. “We hopen dit binnen enkele weken duidelijk te hebben.” Dan informeert de gemeente ook de inwoners hierover.

Borsele breidt de dienstverlening van Curitas om meerdere redenen uit. Het ingezamelde textiel wordt op allerlei manieren hergebruikt, ook kleding die meer draagbaar is. Een deel van de opbrengst van de inzameling gaat naar het goede doel. Met een textielinzamelpunt in de buurt brengen inwoners textiel vaker hiernaartoe in plaats van het in de grijze kliko te gooien, hoopt de gemeente. “Zo vermindert de hoeveelheid restafval”, licht wethouder Kees Weststrate toe. “We verwachten dat het zo’n 10.000 euro aan kosten bespaart.” Als tegenprestatie voor de uitbreiding van de dienstverlening krijgt Curitas het alleenrecht op textiel inzamelen in Borsele.

Kijk voor meer informatie op www.curitas.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief