De leerlingen en wethouder Cees Pille in de aanslag om afval op te ruimen.
De leerlingen en wethouder Cees Pille in de aanslag om afval op te ruimen. Foto: Gemeente Goes

Leerlingen de Basis gaan zwerfafval te lijf

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - ‘Afval in de bak, je kan het.’ Met deze slogan motiveert de gemeente Goes inwoners, maar ook basisscholen, afval in de vuilnisbak te gooien. Leerlingen van Montessorischool de Basis in Goes kregen woensdag een gastles over zwerfafval en ruimden het daarna samen met wethouder Cees Pille op in de buurt.

Alle basisscholen kregen woensdag een ‘digi-pakketje’ over zwerfafval. Onder meer via een quiz komen de leerlingen meer over zwerfafval te weten. Er zijn ook gastlessen over zwerfafval beschikbaar. De Basis kreeg woensdag zo’n les. Een gastdocent van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden kwam vertellen over zwerfafval en daarna ruimden de leerlingen zwerfafval op bij de school.

De gemeente Goes wil op een positieve manier aandacht vragen voor het voorkomen van zwerfafval. Regelmatig hangen verspreid in de gemeente posters met de slogan ‘Afval in de bak, je kan het. Kleine moeite, grote prestatie!’. Ook op sociale media vraagt de gemeente aandacht voor zwerfafval. De campagne richt zich met name op plekken en doorgaande routes in Goes met zwerfvuil, zoals (snoep)papier, blikjes en fastfoodverpakkingen. Behalve dat de gemeente dit jaar zelf intensief zwerfvuil opruimt, houdt ze de campagne om inwoners bewust te maken van de gevolgen van zwerfvuil en hen te stimuleren om zwerfvuil te voorkomen en op te ruimen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief