Foto: Shutterstock

Jongerencoach blijft op De Wissel in Goes

GOES - De proef met een jongerencoach op praktijkschool De Wissel in Goes is geslaagd. Daarom heeft het Goese college van burgemeester en wethouders besloten dat de begeleider blijft. “Zo’n twintig leerlingen heeft de jongerencoach begeleid”, vertelt wethouder André van der Reest. “Niemand hoefde te worden doorverwezen naar jeugdzorg. Bij de helft van de leerlingen zijn de schulden niet geëscaleerd en soms zelfs helemaal afbetaald dankzij de jongerencoach.” 


De proef op de vmbo-school is onlangs na twee jaar geëvalueerd. “Dat schepte een heel positief beeld”, zegt de wethouder. De jongerencoach begeleidt leerlingen van De Wissel met sociale of emotionele problemen voor korte of langere tijd, legt Van der Reest uit. “De coach staat naast de jongeren om hen op weg te helpen. Op school, maar ook buiten schooltijd.” 

Het college maakt voortaan 35.000 euro per jaar vrij om structureel een jongerencoach in te zetten op De Wissel. De coach helpt de jongeren, die tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, onder meer zelfredzamer te worden. Ook is een aantal leerlingen vanuit de praktijkschool doorgestroomd naar vrijwilligerswerk. “Dat helpt hen bijvoorbeeld een werkritme aan te leren.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>