Afbeelding
Foto: Politie.nl

Voorlichtingsacties bij Bevelandse autobedrijven

Door: Britta Janssen Algemeen

Om ondernemers in de autobranche bewust te maken van ondermijnende criminaliteit waren er vorige week acties in de gemeenten Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Borsele. Deze acties vonden plaats in samenwerking met onder meer de gemeenten, politie, Belastingdienst, RDW en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

De actieweek was volgens de betrokken partijen een succes. ‘Naast de bewustwording bij ondernemers over het onderwerp was er ook aandacht voor meldingsbereidheid en de wijze waarop criminaliteit kan worden gemeld’, laat de politie maandag weten.

Ondermijnende criminaliteit heeft invloed op alle ondernemers die op een bedrijventerrein gevestigd zijn. Het kan leiden tot oneerlijke concurrentie, beïnvloedt de goede naam van het terrein en de gevestigde bedrijven en zorgt voor onveiligheid. De betrokken gemeenten willen georganiseerde criminaliteit een halt toeroepen. ‘Mede door deze actieweek laten we zien dat we als overheid gezamenlijk optreden tegen georganiseerde criminaliteit.’

Resultaten

De actieweek is niet onopgemerkt gebleven. Er zijn zeven bedrijventerreinen bezocht waar controles zijn uitgevoerd bij bedrijven in de autobranche, er zijn 30 bedrijven gecontroleerd en er is met ruim 40 ondernemers gesproken. Wijkagenten hebben contacten aangehaald met de ondernemers en uitleg gegeven over wat de diverse signalen zijn die op ondermijnende criminaliteit kunnen duiden. Tijdens de controles zijn er ook een aantal overtredingen op milieugebied geconstateerd en enkele bedrijven krijgen verscherpt toezicht door de RDW. Eventuele verbanden tussen de autobedrijven die zijn bezocht, worden nog nader onderzocht door de betrokken organisaties.

Ondernemers en inwoners die iets merkwaardigs zien op een bedrijventerrein kunnen dit melden bij de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief