<p>In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes is een dagelijkse tentoonstelling te zien.</p>

In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes is een dagelijkse tentoonstelling te zien.

(Foto: Coby Weijers)

De rode loper naar de kunst ligt weer uit

GOES - Nog tot en met 29 juni is in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes iedere dag het werk van acht kunstenaars te zien. Naast keramiek, schilderijen en tekeningen zijn er sculpturen te zien van brons, metaal, polyester en glas. 


‘Goes En Passant’ is een jaarlijkse expositie waarbij allerlei soorten kunst in de etalages van Goese winkeliers hangen. Zo maakt het winkelend publiek ‘en passant’ kennis met kunst. Door corona kon dit in 2020 niet doorgaan en is de overzichtsexpositie verplaatst naar dit jaar. Marius Weststrate uit Wemeldinge is blij dat hij zijn pentekeningen weer kan tonen. “Ik heb vaker geëxposeerd, maar nooit hier”, vertelt hij in de kerk. “Schitterend. Ik hou van gebouwen. Dit komt ook terug in mijn werk. Ik teken landschappen en dorpen. Bomen zijn een van mijn favoriete onderwerpen. In het verleden werd er zoveel gedaan; rechtgesproken, huwelijken en feesten gevierd en grenslinden werden gebruikt als afscheiding tussen landerijen. Ik werk ook in kleur, maar zwart-wit vind ik het mooist, omdat je daarmee beter licht en donker en schaduwen kunt verwerken.”

Goes En Passant is de eerste expo in Goes na de tweede lockdown. “De hele wereld heeft stilgestaan. Je merkt dat de belangstelling voor de tentoonstelling eerst een beetje moest groeien, maar nu is het druk. Gelukkig kan het weer!” Ook Frida van Overbeeke uit Goes is blij dat de expositie dit jaar wel kan doorgaan. Zij maakt bronzen beelden en keramiek en heeft zich laten inspireren door het einde van de lockdown. “Ik zie weer mensen die gaan winkelen. Daarom heb ik een beeld gemaakt van winkelende dames met de titel ‘Gelukkig we mogen weer!’. Ik ben gewoon blijven werken tijdens corona en heb, omdat ik nergens mijn werk heb kunnen verkopen best veel staan. Ik vond het vervelend dat ik al die tijd niks heb kunnen laten zien. Dat is toch een belangrijk onderdeel van het kunstenaarsschap. En het is leuk om zelf weer naar kunst van anderen te kunnen kijken!”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;