Goes breidt schoolzwemmen uit, hele land kijkt mee

GOES - Waar veel gemeenten bezuinigen op het schoolzwemmen, breidt Goes de lessen uit. Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen niet meer alleen groep 3 en 4 van de basisschool zwemles, maar álle groepen. Zo leren kinderen meer over bijvoorbeeld de gevaren van open water. “Landelijk wordt er meegekeken naar ons nieuwe systeem”, vertelt de Goese wethouder Joos de Goffau.


Dat kinderen beter moeten leren zwemmen en meer moeten leren over de gevaren van (open) water is landelijk een aandachtspunt “We wonen hier in een waterrijke omgeving, dus we vinden zwemles belangrijk en blijven dat deels financieren”, licht De Goffau toe. Basisschoolkinderen krijgen straks zelfs meer zwemles. Dat gaat de gemeente volgens de wethouder niet meer geld kosten dan ze er nu voor uittrekt. 

“Groep 3 en 4 krijgen zwemles in het Omnium. Er is een vangnet om andere kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen les te laten volgen.” De groepen 5 en 6 krijgen survivalactiviteiten in het water aangeboden. Kinderen in de groepen 7 en 8 gaan naar de scouting bij het Goese Doep en maken daar kennis met onder meer de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en allerlei watersporten. “Zo leren de kinderen over de mogelijke gevaren bij het zwemmen, maar ook over de plezierige kanten.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>