Gwen Murk uit Lewedorp heeft reden voor een toost.
Gwen Murk uit Lewedorp heeft reden voor een toost. Foto: Coby Weijers

En nu op zoek naar een kamer in Rotterdam

Door: Britta Janssen Algemeen

LEWEDORP - Met zeven zevens en een acht op haar eindlijst is de kersverse vwo-geslaagde Gwen Murk uit Lewedorp terecht ‘hartstikke blij’. “Voor mijn examen wiskunde heb ik een 9,4 gehaald”, glundert de leerlinge van Pontes Het Goese Lyceum.

Hoewel ze er goed voor stond, vond Gwen het donderdag een spannende dag. “Toen mijn mentor belde dat ik geslaagd was, was ik toch heel blij.” Met haar vwo-diploma in de pocket hoeft Gwen nu even niet naar school. “Ik ga werken en verder lekker rustig aan doen.” Wel gaat ze nog druk op zoek naar een studentenkamer in Rotterdam. Ze moet de knoop nog doorhakken, maar gaat hoogstwaarschijnlijk voor de studie geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in de havenstad. “Ik vind van alles leuk, dus ik heb me voor vier studies aangemeld; geschiedenis, criminologie, sociologie en filosofie. Omdat ik graag een brede studie wil doen, ga ik waarschijnlijk voor geschiedenis”, vertelt Gwen, die op 29 juni achttien jaar wordt. “En Rotterdam is nog een beetje dicht bij huis en een leuke stad. Het internationale karakter spreekt me aan.” Al moest haar vader wel even slikken. “Hij is een echte Ajacied, haha.”

EMisschien wordt Gwen geschiedenisdocente, maar ze houdt alle opties open. “De werking van de maatschappij als geheel vind ik interessant. Daar komt bijvoorbeeld politiek en economie bij kijken, maar ook geschiedenis en cultuur. Ik ben altijd benieuwd naar het doen en laten van mensen. Waarom maken ze de keuzes die ze maken?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief