Afbeelding
Foto: Shutterstock

Roze Zaterdag 2023 komt naar Goes

Door: Ruud Smolders Algemeen

GOES - Roze Zaterdag 2023 vindt plaats in Goes. Dat heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland.

Dat maakte Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekend. Het is voor het eerst dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland. Na een selectieprocedure die begon in januari kwam zaterdag naar buiten dat Goes Roze Zaterdag 2023 organiseert. Goes was met de steden Enschede en Breda in de race voor de organisatie van het lhbti-evenement.

Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren 70 en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. De stichting ondersteunt en adviseert de steden bij de organisatie van het landelijke evenement.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief