Afbeelding
Beeld: Kort Geytenbeek Architecten

Residence Oude Haven in Colijnsplaat zaterdag geopend

Door: Britta Janssen Algemeen

COLIJNSPLAAT - In het dorpshart van Colijnsplaat wordt zaterdag (17 juli) Residence Oude Haven geopend.

De nieuwbouw biedt vakantieappartementen en suites. ‘Een verloren hoekje aan de vroegere landbouwhaven, waar jarenlang verlaten loodsen de sfeer bepaalden, heeft nu internationale allure .’ Wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland verzorgt de opening zaterdag om 17.00 uur. Het gebouw oogt als een verzameling eigenzinnige herenhuizen op de dijk, maar is gerealiseerd als eenheid. Het complex ziet uit op de Oosterschelde en ligt aan een populaire wandel- en fietsroute. ‘Ik vind het een aanwinst voor het dorpshart’, zegt inwoonster Marian de Fouw. Zij heeft op haar dagelijkse rondje met hondje Muis het hele bouwproces gevolgd. ‘Vroeger was het hier eigenlijk een zootje, maar dit heeft uitstraling.’ 

Gasten kunnen voor langere tijd een appartement huren, maar ook slechts een nacht in een suite verblijven. Lokale ondernemers zijn betrokken bij de exploitatie van de residence. Zij zullen de gasten voorzien van ontbijt, lunch en drinken en van diensten, zoals fietsenverhuur, schoonmaak, vaartochten en historische rondleidingen. Alle appartementen en een aantal suites hebben een eigen sauna. Op de platte daken bevinden zich jacuzzi’s, die bij de bovenste appartementen horen. 

De opening van de residence markeert de afronding van de algehele vernieuwing van het Oude Haventerrein. Bij deze herinrichting is ook de voormalige landbouwhaven weer uitgegraven en van zoet water voorzien. Er is een evenemententerrein aangelegd met een fraaie stenen tribune.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief