Afbeelding
Morguefile

‘Cultuur uit de Zak’ is een nieuw festival in Borsele

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - In de gemeente Borsele staat voor zaterdag 23 oktober een nieuw festival op stapel: ‘Cultuur uit de Zak’. 

‘Na een periode waarin kunst en cultuur noodgedwongen op een laag pitje stonden, vinden we het tijd om het culturele hart van Borsele nieuw leven in te blazen’, laat de Culturele Raad Borsele weten. Verschillende dorpen bieden op 23 oktober, als de coronamaatregelen het toelaten, een kleinschalig, maar gevarieerd cultureel programma aan voor jong en oud. Er zijn onder andere muziekoptredens, culturele workshops, exposities en kleine markten waar kunstenaars, artiesten en culturele organisaties zich presenteren.

De Culturele Raad Borsele organiseert het festival in samenwerking met diverse culturele organisaties, verenigingen en vrijwilligers uit de dorpen Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Nisse en Ovezande. Nu de vaccinatiegraad tegen het coronavirus toeneemt en de coronamaatregelen versoepelen, is bij de Culturele Raad het idee geboren om in het najaar een nieuw evenement te organiseren. ‘We hopen en verwachten dat met dit festival mensen weer zin krijgen om bezig te zijn met en te genieten van lokale kunst en cultuur.’ Het programma is nog volop in ontwikkeling. De organisatie verwacht eind augustus het definitieve programma aan te kondigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief