<p>Een autoluwe binnenstad biedt meer ruimte voor terrassen.</p>

Een autoluwe binnenstad biedt meer ruimte voor terrassen.

(Foto: Bennie Krajenbrink)

Goese binnenstad snel autoluw?

GOES - Het Goese college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het sneller autoluw maken van de binnenstad te laten onderzoeken.


Een autoluw centrum is een onderwerp voor de nieuwe toekomstvisie voor de binnenstad voor de periode tot 2030. Mede ingegeven door de coronamaatregelen, waardoor het voetgangersgebied in de binnenstad is vergroot, vindt het college de tijd rijp om te kijken naar het versneld autoluw maken van het stadshart. Maar of, hoe en wanneer dit dan zou kunnen worden ingevoerd en voor welk gebied het gaat gelden, is nog onbekend. Ook besluit de gemeenteraad pas na de zomer of ze dit onderzoek, dat 30.000 euro kost, wil laten uitvoeren.

Stenen Brug

‘Het ruimere voetgangersgebied bevalt de meeste ondernemers en bezoekers en daarom is het wenselijk om te onderzoeken of het mogelijk is het voetgangersgebied definitief uit te breiden, aldus de Goese wethouder Cees Pille. “Om draagvlak en input te krijgen voor de beste oplossing is een uitgebreid participatietraject wenselijk. We willen graag dat bewoners, bezoekers en ondernemers meedenken over zaken als de toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een beperking en de bevoorrading van winkels en horeca. Je zou bijvoorbeeld de Grote Markt autovrij kunnen maken, maar je moet ook rekening houden met laden en lossen en trouwerijen. Een autoluwe binnenstad biedt meer ruimte voor voetgangers, terrassen, groen en fietsenstallingen en maakt het centrum zo aantrekkelijker, stelt Pille.

Het college wil ook onderzoeken of de Stenen Brug kan worden opengesteld voor autoverkeer. “Dat zou het Groene Weidje beter bereikbaar maken.” Hiervoor zou dan ook moeten worden bekeken of de brugconstructie sterk genoeg is voor gemotoriseerde voertuigen.  

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Restomanager

Zeeland

Bezorgers

Oost Souburg en Vlissingen

C/CE chauffeurs

Bergen op Zoom

Chauffeurs

Vlissingen

Studiomedewerkster Sport- en afslankstudio

Vrouwenpolder