Foto: Eric Konings Fotografie

‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’


WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.


“Het is uniek wat we hier hebben”, stelt Diederik. “Dat zit ‘m met name in de combinatie tussen de commerciële en maatschappelijke doelen die de herberg vervult. We hebben de afgelopen jaren vier gastenkamers gecreëerd en er is een restaurant met een restaurantkeuken gerealiseerd. Naast ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp bieden we nu dus ook meer faciliteiten voor toeristen”.

Veelzijdigheid

De Griffioen is gehuisvest in het voormalig gemeentehuis en een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. “De oude raadszaal is een aangewezen trouwlocatie en veel mensen die hier getrouwd zijn, komen even een kijkje nemen hoe het er nu uit ziet. In de trouwzaal staat nog steeds de burgemeesterstoel van vroeger. Zijn kleinzoon heeft daar onlangs nog in gezeten weten, want hij is bezig met het schrijven van een boek en wilde weten waar zijn opa gebivakkeerd had”. Naast de trouwzaal, gastenverblijven en restaurant is er een gymzaal die tevens dienst doet als theater. Het dorpshuisgedeelte is iedere dag geopend voor iedereen die zin heeft in een praatje, de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen.

Welkom

Met de komst van Marjan als nieuwe beheerder in 2018 werd ook de naam van de Griffioen aangepast. “We wilden hiermee aangeven dat de activiteiten niet alleen gericht zijn op de dorpsbewoners. In Herberg de Griffioen is iedereen welkom. De ingang is verplaatst, zodat we onze gasten direct kunnen welkom heten. Ook is alles zowel binnen als buiten geschilderd en zijn de kozijnen en de gevel gerenoveerd. Omdat het een monumentenpand is, moeten we ons aan allerlei voorschriften houden, maar we zijn ontzettend blij met hoe het geworden is. We krijgen alleen maar positieve reacties. We zijn voor deze zomer helemaal vol geboekt en van het dorpshuisgedeelte maken nu de brei- en de biljartclub wekelijks gebruik, maar dat wordt de komende tijd uitgebreid met nog meer verenigingen, zoals de bridge- en koersbalcub en de bingo.Dan wordt het weer echt een dorpshuis zoals het hoort en wordt de Griffioen weer het stralende middelpunt en het kloppende hart van het dorp.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>