Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Kermisexploitanten hebben eindelijk weer eens geluk

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Na het rampjaar 2020 hebben de kermisexploitanten in Goes eindelijk geluk. Vanwege corona staan de ongeveer veertig attracties net als vorig jaar bij de Zeelandhallen in plaats van in het centrum, maar het is wel prima kermisweer. “Daardoor blijven de bezoekers komen”, vertelt Johan Ordelman van de kermisorganisatie.

“Het blijft jammer dat de kermis niet in de binnenstad plaatsvindt, want bij de cafés en terrassen is het natuurlijk het gezelligst, maar we zijn blij dat we bij de Zeelandhallen kunnen staan, want in Vlissingen en Middelburg ging de kermis door ruimtegebrek helemaal niet door.” Bij de Zeelandhallen is zelfs genoeg plaats voor de achtbaanknaller Super Mouse. “Die is 45 meter lang en 22 meter breed en zou nooit in de binnenstad kunnen staan. Dan ben je meteen het halve kermisterrein kwijt.”

De kermis is nog open tot en met woensdag (18 augustus). “Het gaat beter dan vorig jaar, want toen stonden we hier na de zomervakantie. Nu zit Zeeland vol toeristen. En door het goede weer draaien we een buitengewone kermis. Vorig jaar hadden we veel regen.” 

Na Goes gaat Ordelman naar Alkmaar met zijn attracties. Daarna is het afwachten waar er mogelijk een volgende grote kermis is. “Normaal sta ik op 25, 30 kermissen per jaar. Nu zo’n tien. Maar we draaien weer en mensen vinden het gelukkig leuk dat ze weer naar de kermis kunnen.”

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Kermis Goes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief