Vita Anthonisse van café De Snor in Goes.
Vita Anthonisse van café De Snor in Goes.

‘Kermis kan best in binnenstad’

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Vita Anthonisse van café De Snor in Goes weet dat niet alle collega-ondernemers het met haar eens zijn, maar zij vindt het jammer dat de kermis dit jaar weer niet in de binnenstad plaatsvindt. Vanwege de coronapandemie zijn de kermisexploitanten, net als vorig jaar, uitgeweken naar het terrein van de Zeelandhallen. “Extra activiteiten in de stad leveren extra volk op en ik denk dat je in het centrum ook best die anderhalve meter afstand kunt houden”, aldus Anthonisse.

Daarom vond de eigenaresse van de kroeg aan de Grote Markt het teleurstellend dat de kermis weer verplaatst is. “Als je de attracties verspreidt over de Markt, bij de kerk en aan de Westwal heb je ruimte genoeg. Al die jaren dat de kermis hier stond, was dat goed voor ons. Extra activiteiten, zoals de snuffelmarkt pas op zondag, zorgen ervoor dat mensen die anders misschien niet naar de stad zouden komen, dit toch doen.”

De kermis wordt gemist, maar het weer maakt veel goed voor Anthonisse. “Als het dertig graden is, gaan toeristen naar het strand, maar tot nu toe is het prima stadweer. We zijn heel blij dat de gemeente toestemming heeft gegeven voor de grotere terrassen en we hopen dat dit blijvend is.” Het terras bij De Snor is zo’n tien meter langer geworden en er passen nu dubbel zoveel tafels - achttien in totaal - op. “Iedereen, zowel ondernemers als bezoekers, is er positief over, want de Markt oogt gezelliger en de terrassen zijn ruimer opgezet. Waarom zou dit na corona niet meer kunnen?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief