Afbeelding
Foto: Gemeente Borsele

De Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid 2021 is van start

Door: Advertorial Algemeen

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Provincie Zeeland en ROVZ partners organiseren samen voor het derde jaar in september de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid. De verschillende activiteiten die deze maand aan bod komen hebben als doel meer aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Zeeland is een uitgestrekte provincie. Er is één snelweg en er zijn veel vrij rustige lange plattelandswegen met bochten en bomen erlangs. Dat heeft zijn charme, maar ook het nadeel dat de concentratie afneemt van weggebruikers. Naast het veiliger maken van wegen is het belangrijk het gesprek aan te gaan over veilig gedrag op de weg. Met als doel het aantal verkeersslachtoffers omlaag brengen. Dit is de reden waarom we samen met partners deze unieke Maand organiseren aldus gedeputeerde Harry van der Maas. ”Elke Zeeuw moet ‘s avonds veilig kunnen thuis kunnen komen. Rekening houden met elkaar en veilig rijgedrag kunnen hieraan bijdragen.”

Activiteiten
Tal van activiteiten worden in deze maand georganiseerd rond verkeersveiligheid. Zo wil het ROVZ samen met haar partner organisaties zoveel mogelijk activiteiten onder de aandacht brengen. En hiermee het belang van een verkeersveilig Zeeland benadrukken: ‘100% verkeersveilig, daar gaan we voor’! Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van ROVZ.

Zeeland 100% Verkeersveilig uitzendingen, quiz en verkeersbelspel
In samenwerking met Omroep Zeeland en met Politie Zeeland West-Brabant wordt er van 2 september tot en met 30 september 2020 op de woensdagen dieper ingegaan op de diverse aspecten van het thema verkeersveiligheid. In het programma komen onder andere de volgende thema’s aan bod: motorrijden, snelheid, e-bike, landbouwverkeer en afleiding (MONO). Verder staat er in september wekelijks een verkeersquiz van het ROVZ op de website van Omroep Zeeland en er komt een verkeersbelspel op de radio (op donderdag tussen 9.00 uur en 12 uur). Daarnaast is in Goedemorgen Zeeland! aandacht voor verkeersveiligheid via korte interviews in de Zeeuw van de Dag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief