Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mode, couture en design bij Goes Modestad

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Vanaf donderdag 23 september staat de binnenstad van Goes in het teken van mode, couture en design tijdens ‘Goes Modestad’. Het meerdaagse evenement biedt onder meer een modeshow van couturier Edwin Oudshoorn en een modetentoonstelling in het stadhuis.

Dankzij de vele zelfstandige modewinkels kan Goes zich met recht een modestad noemen, vindt Goes Marketing, organisator van Goes Modestad. ‘Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er zeker 35 verkrijgbaar in de Goese modezaken. Dat zie je nergens anders in de wijde omgeving.’

Programma

Op donderdagavond 23 september gaat bij de Grote of Maria Magdalenakerk de rode loper uit voor de jubileumeditie van ‘Goes Couture’. Couturier Edwin Oudshoorn presenteert deze avond zijn wintercollectie. ‘Oudshoorn liet zich voor deze editie inspireren door Zeeland. Zeeuwse iconen maken de collectie herkenbaar Zeeuws en de show adembenemend. Tijdens het prestigieuze Met Gala in New York, afgelopen dinsdag, kreeg men alvast een voorproefje van deze collectie te zien, gedragen door Nederlandse YouTube-ster en make-upartiest Nikki de Jager. Oudshoorn is één van de weinige grote namen die dit jaar een eigen, grote show geven. Dit maakt deze avond mede tot een uniek evenement.’

Op vrijdag 24 september krijgen bezoekers een voorproefje op het Goes Europa jaar tijdens ‘Ibiza goes to Holland’. ‘Tijdens deze show kun je letterlijk en figuurlijk de sfeer en cultuur proeven van het zonnige en mooie eiland Ibiza.’ Deze dag opent ook de modetentoonstelling ‘Fashion & Art around Europe’. Die is tot en met 30 oktober te zien in het stadhuis op de Grote Markt. Deze tentoonstelling over de diversiteit van mode, kunst en design in Europa, heeft als doel bezoekers te inspireren en bewust te maken van de invloed van verschillende culturen op het Europese modebeeld. ‘Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers, zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet men bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve.’ Op 7 oktober houdt podium ’t Beest in Goes een filmavond over Yves Saint Laurent.

Op zaterdag 25 september wordt de catwalk in de kerk gebruikt voor gratis te bezoeken fashionshows waarin meer dan 15 modewinkels hun collecties tonen. Er zijn shows om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Buitenom de shows kunnen bezoekers zaterdag 25 september meedoen aan de ‘Vintage & Fair tour’ die om 13.00 uur start vanuit de Grote of Maria Magdalenakerk. ‘De omstandigheden bij kledingproductie zijn vaak not so pretty. Verspilling, vervuiling, uitbuiting. Renske van ‘Vintage or Fair’ wil laten zien dat het ook anders kan: fashionable, maar wél goed voor mens en milieu.’ Deelnemers aan de Vintage & Fair tour komen erachter hoe je duurzamere modekeuzes kunt maken. Gratis deelnemen kan via aanmelding bij info@goesmarketing.nl.

Goes Modestad wordt afgesloten met de maandelijkse koopzondag en een Herfstmarkt op de Grote Markt. Goese Modestad is toegankelijk met de CoronaCheck app. Kijk voor meer  informatie op www.goesisgoes.nl/modestad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief