Dennis Huige, Bart van der Weide, Paul Bukkens en Maarten van Damme (vlnr).
Dennis Huige, Bart van der Weide, Paul Bukkens en Maarten van Damme (vlnr). Foto: Bibian Bingen

Leden Racoon gast-hoofdredacteur van muziekblad Soundz

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige van de Goese band Racoon zijn gast-hoofdredacteuren van de nieuwe editie van muziekblad Soundz, dat vrijdag 24 september verschijnt.

Van der Weide en Huige bogen zich samen met de Soundz-redactie over de inhoud van het tijdschrift. Racoon onthult de cover op donderdag 23 september in podium ’t Beest in Goes. Het album ‘Spijt Is Iets Voor Later’ van de band verschijnt op 1 oktober. Het is het eerste Nederlandstalige album van Racoon. De bandleden zijn uitgebreid geïnterviewd en Huige zocht zijn gitaarbouwer Peter de Smet op. Daarnaast is er voor de special uitgebreid gesproken met Racoon-producer Michel Schoots en tekende Eugène de Kok de popgeschiedenis van Zeeland op. Naast een groot Racoon-katern, bevat de nieuwe Soundz onder meer een exclusief interview met Queen-gitarist Brian May en spraken de redacteuren onder meer met de Doobie Brothers, Tony Iommi van Black Sabbath, The Beach Boys, Judas Priest en Normaal.

Hoofdredacteur Jean-Paul Heck en redacteur Leo Blokhuis van Soundz reisden in juni af naar Wemeldinge om samen met Van der Weide en Huige de inhoud van deze Soundz te bepalen. ‘Ons eigen blad, toe maar! Dank voor de eer’, laat Van der Weide weten. ‘Eerlijk is eerlijk, het meeste werk lag bij de journalisten, maar het is leuk om met de eer te strijken.’ Heck is blij met het eindresultaat. ‘Bart en Dennis reageerden meteen enthousiast op het idee en uiteindelijk zijn we op een constructieve manier tot een mooi resultaat gekomen.’ 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief