Foto: Jeppe Rottier

David en zijn grootouders varen graag naar Zeeland

GOES - In de stadshaven van Goes lag pas een boot van David en zijn opa en oma. Zij komen, al ruim twintig jaar, ieder jaar een maand naar Zeeland.


Ze komen uit de omgeving van Kaatsheuvel. Rond het vaarseizoen is het in de omgeving van Kaatsheuvel, waar de Efteling is, ook hoogseizoen. Dat betekent dat het kleine Noord-Brabantse dorpje wordt overspoeld met enorme drukte. Die drukte proberen ze ieder jaar te ontspringen. ‘’Daarvoor varen we graag naar Zeeland”, vertelde oma José. ‘’Hier genieten we van het weidse vaarwater, zoals de Oosterschelde en het Veerse Meer.’’

Ook vorig jaar tijdens de eerste zomer met coronamaatregelen gingen ze erop uit. ‘’Je merkte er niet veel van. Wij voeren in de jaren ervoor toch vooral in het binnenland. Maar je merkte wel dat mensen bijvoorbeeld minder snel hielpen met touwen aanpakken.’’ Naast het feit dat mensen terughoudender waren, was er volgens de familie ook een forse toename in het aantal boten op het water. ‘’Bij bijvoorbeeld sluizen merk je ook telkens vaker dat mensen nog niet veel af weten van hoe alles werkt, omdat dit vaak nog maar hun eerste of tweede zomer is dat ze varen”, zegt de opa van David, die zelf al een kleine dertig jaar vaart.

Voordat de familie aankwam in de stadshaven van Goes overnachtten ze eerst drie nachten in Yerseke en drie nachten in Tholen. Na Goes gingen ze nog naar een andere haven in Zeeland.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Meewerkend voorman

Roosendaal

Bezorgers

Oost Souburg en Vlissingen

Kozijnmonteur

Middelburg

Nachtchauffeur CE

Roosendaal

Operator Bakker

Roosendaal