Foto: Jeppe Rottier

‘Je boot is je eigen eiland’

Ieder jaar komen Ingrid van Middelkoop en haar man in Goes met hun zeilschip. Normaal ligt hun boot in Woubrugge, bij Leiden, maar in de zomer varen ze uit naar andere gebieden.


Ze komen hier al vele jaren en kennen het gebied goed. Ook havenmeester Cor van de Vliet kennen ze goed. Het afgelopen jaar hebben zij qua vakantie weinig last gehad van de coronamaatregelen. ‘’Het fijne van een boot is dat je je eigen eiland hebt”, zegt van Middelkoop. De zeilboot waarmee ze varen hebben ze inmiddels zeven jaar. Het probleem met een zeilboot is de mast: ‘’We kunnen niet naar Limburg varen, omdat er onderweg veel bruggen zijn die niet open kunnen”, verklaart het stel. ‘’Ook hebben we telkens vaker last van bruggen die niet of weinig open gaan. De Haringvlietbrug bijvoorbeeld gaat maar ongeveer één keer per week open, dat maakt het rondvaren moeilijk. Dat is het lastige met zo’n grote mast.’’

Het stel heeft al vele zeemijlen afgelegd en vele havens gezien. Zo zijn ze naar Frankrijk, Denemarken en Engeland geweest maar toch blijven ze ieder jaar terugkomen naar Zeeland. Via de Grevelingen naar de Oosterschelde en het Veerse Meer: het vaarwater bevalt erg in Zeeland. Van Middelkoop vaart al sinds haar tiende en is bovendien degene die het schip meestal de haven in manoeuvreert. Ook zit haar zoon in de schepenbouw, het vaarwater stroomt dus door de aderen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Meewerkend voorman

Roosendaal

Bezorgers

Oost Souburg en Vlissingen

Kozijnmonteur

Middelburg

Nachtchauffeur CE

Roosendaal

Operator Bakker

Roosendaal