Yvonne Verschure en Dico van Ooijen op hun zeiljacht.
Yvonne Verschure en Dico van Ooijen op hun zeiljacht. (Foto: Jessica Rovers)

‘Oost, west, Zeeland best’ voor Yvonne en Dico

GOES – Na ruim veertien jaar in de Middellandse Zee en de Caribbean te hebben gezeild zijn Yvonne Verschure en Dico van Ooijen met hun zeilboot ‘PUFF the magic dragon’ terug in de haven van Goes. Na vele leuke ontmoetingen en prachtige ervaringen vinden zij het tijd voor verandering. Ze stoppen met zeilen en zijn op zoek naar een woning. Van de havenmeester mogen zij deze winter in Goes blijven, maar het stel hoopt voor die tijd hun boot voor een thuis aan de wal te kunnen verruilen.


Yvonne komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar haar moeder is een geboren Zeeuwse. “Voordat we met de boot weg gingen woonden we hier vlak achter de haven”, vertelt Yvonne. “Yvonne had meer ervaring dan ik en zij is de zeiler van ons twee”, vult Dico aan. “Ik ben meer de techneut, die alles kan maken. Toen we allebei nog werkten maakten we in de vakanties tochten naar Engeland, Schotland, de Kanaaleilanden en Scandinavië”.

Na de pensionering van Dico nam Yvonne een sabbatical op van vijf maanden en gingen zij voor het eerst samen de oceaan op richting de Azoren. Het jaar daarop nam Yvonne ontslag, werd de huur opgezegd en gaven ze bij het Loze Vissertje bij het Goese Sas op 1 juli 2007 een afscheidsfeest voor familie en vrienden. “Toen zijn we via het Main-Donaukanaal de Donau afgevaren en kwamen we uit in de Zwarte Zee. De Donau is geweldig; je komt langs zo veel landen en steden als Wenen en Budapest. Grappig is dat in elk land waar je komt je wordt gewaarschuwd voor het volgende land. Na vier jaar in Turkije en Griekenland gezeild te hebben, hebben we in 2011 ons huidige schip in Barcelona gekocht. Er kwam een kink in de kabel toen we voor de refit terug waren in Nederland en Yvonne ziek werd en we een winter in Nederland moesten blijven. Toen zij weer beter was zijn we via Gibraltar naar Mallorca gevaren en vandaar is de boot verscheept naar de Caribbean. Na één seizoen zijn we teruggegaan naar de Middellandse zee”.

Yvonne en Dico hebben de afgelopen jaren ontzettend veel gezien. “In de zomer vaar je, in de winter lig je in een haven waar je met de andere boten samen dingen doet, feestjes, excursies, concerten, barbecues en reizen in het land. We hadden als regel om elk jaar in een andere haven te liggen en een nieuw achterland te ontdekken.” 

Na veertien jaar wordt het tijd voor andere dingen, vindt het stel. “We hebben hele mooie dingen gezien, echt geweldig, maar we willen de stap naar een vaste verblijfplaats zetten nu we allebei nog gezond zijn”. “En ik wil mijn familie en vriendinnen weer meer kunnen zien”, stelt Yvonne. “We willen wel het liefst een huis met een beetje uitzicht, want anders gaat het niet werken, maar voor de rest hebben we weinig eisen, dus we gaan ervan uit dat het wel goed zal komen”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Teamleider Arbeid

Steenbergen

Lasser / constructeur

Borssele

Office assistent

Steenbergen

Instructeur timmeren

Bergen op Zoom en Goes

C/CE chauffeurs

Bergen op Zoom