Afbeelding
Foto: Shutterstock

SMWO begint met gespreksgroep over rouwbeleving

Algemeen

GOES - Verlies van een dierbare doet pijn. ‘Zeker in een tijd waarin afscheid nemen en rouwen soms anders gaat dan u had gewild. Als u het gevoel heeft dat u vast blijft zitten in uw verdriet, moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien iets voor u’, aldus Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). Op 21 oktober start bij SMWO een nieuwe, gratis toegankelijke gespreksgroep Rouwbeleving.

‘De groep is bedoeld voor mensen die moeite hebben om na het verlies door overlijden van een dierbare, hun leven weer op te pakken. In deze groep ligt de nadruk op partnerverlies. U werkt gedurende acht weken in de groep met een programma aan uw rouw en verlies. De bijeenkomsten staan in het teken van delen van ervaringen en gevoelens over rouw. Hoe geef ik mijn verdriet een plek, hoe kom ik een stapje verder in mijn rouwproces en hoe vind ik weer toekomstperspectief?’ Na deelname aan de groep volgt er bij de laatste bijeenkomst een evaluatie. ‘Hierin wordt samen met u besproken of u de deelname als voldoende heeft ervaren.’

Wie interesse heeft in deelname, kan zich aanmelden. ‘Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek om te kijken of de groep aansluit bij uw behoefte.’ De gespreksgroep vindt plaats bij SMWO, aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Aanmelden of informatie opvragen kan via cursussen@smwo.nl of telefoonnummer 0113-277111. ‘Na aanmelding volgt een korte intake. Voor deelname aan deze groep dient het verlies minimaal 1 jaar geleden te hebben plaatsgevonden.’ Deelname kan zonder doorverwijzing vanuit de zorg en er zijn geen kosten aan verbonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief