<p>Directeur Jannie van Vught &nbsp;(l) en co&ouml;rdinator programmering Mirjam van Biesen zijn trots op de nieuwe bibliotheek.<br><br></p>

Directeur Jannie van Vught  (l) en coördinator programmering Mirjam van Biesen zijn trots op de nieuwe bibliotheek.

(Foto: Jessica Rovers)

Nieuwe bibliotheek in Goes geeft feest voor alle inwoners

GOES - Bibliotheek Goes heeft sinds kort een nieuw adres, aan het Kolveniershof 106. ‘Op deze mooie plek, direct grenzend het cultuurplein van de stad, is een totaal vernieuwde Bibliotheek gerealiseerd’, aldus het team van de bibliotheek. Om dit te vieren zijn er zaterdag (25 september) tussen 10.00 en 17.30 uur festiviteiten voor alle inwoners van Goes.


De dag start met een officieel moment waarbij de burgemeester en kinderburgemeester van Goes de bibliotheek om 10.00 uur openen. Dit is voor iedereen te volgen via een livestream. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom om de opening samen met de bieb te vieren. ‘Op deze feestelijke dag laten we zien wat de bibliotheek is voor Goes. Er zijn onder andere optredens van artiesten, een lunchconcert door leerlingen van de Muziekschool, een escaperoom, activiteiten voor jong en oud en rondleidingen in de bibliotheek. Ook kun je natuurlijk gewoon materialen lenen en terugbrengen.’ 

‘Wow!’

De deuren van de nieuwe bieb zijn voor het publiek op 1 september opengegaan. Het idee van een verhuizing dateert al van bijna tien jaar terug. Door een geheel nieuwe en prikkelende opstelling en moderne inrichting is Bibliotheek Oosterschelde klaar voor de toekomst. Directeur Jannie van Vugt en coördinator programmering Mirjam van Biesen zijn ontzettend blij met het resultaat. “Het was onze grote wens om op een locatie te zitten waar wij weer zichtbaar zouden zijn”, vertelt Jannie. “We hebben als voordeel dat, omdat onze zoektocht al een tijd geleden begon, wij lang hebben kunnen nadenken over hoe wij wilden dat alles er uit zou komen te zien”. 

Volgens Mirjam is het interieur ‘next level’. “Iedereen die hier voor het eerst binnenstapt, heeft zoiets van ‘wow’! Er is sprake van een perfecte mix tussen privacy en transparantie. In het interieur is het thema ‘Reis door Goes’ verweven en dat zie je terug in de straatstenen, de wandobjecten in de nissen en de ‘horecaschuur’ die verwijst naar het landelijke karakter van Goes en haar omgeving”.

Openingsactie

Naast dat de bibliotheek nu beschikt over een horecagelegenheid, met een plantaardige kaart, is er een podium en een werkplaats. “Een belangrijk gegeven van de bibliotheek is dat het Goes completer maakt”, stelt Jannie. “De bibliotheek is niet alleen een plek voor informatievoorziening en ontmoeting, maar ook waar organisaties en initiatieven, kunst en cultuur samen komen. Iedereen is hier welkom. De bibliotheek wil bijdragen aan het levend maken van het Bleekveld als cultuurplein. We kunnen nu een doorstart maken en samenwerkingsverbanden met partners, zoals Muziekschool Zeeland en KCE Oosterschelderegio intensiveren”. Jannie benadrukt dat de bibliotheek van iedereen is. “We willen bijvoorbeeld dat mensen de bibliotheek gaan gebruiken als plek om een workshop of presentatie te geven over hun hobby. Juist ook voor kleinere projecten is onze nieuwe vestiging perfect. We willen laten zien wat er gebeurt in Goes”.

Deze visie is ook terug te zien in de opstelling in de bibliotheek. “Vroeger stonden boeken centraal in de bibliotheek. Nu zijn zij veel meer het decor voor alle andere activiteiten die hier zullen plaatsvinden”, aldus Jannie. “De collectie staat langs de wanden en in het midden van de ruimte vindt ontmoeting plaats. De hele uitstraling hier is er bovendien op gericht dat lezen ook leuk mag zijn; iedereen kan hier plezier beleven aan taal en verhalen”. 

Als openingsactie verloot de bibliotheek onder bestaande en nieuwe leden tien e-readers. “We hopen dat alle Goesenaren snel komen kijken hoe mooi het geworden is!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;