Afbeelding
Foto: Een tegen eenzaamheid

SMWO is ook actief in Week tegen Eenzaamheid

Algemeen

Vanaf vandaag (30 september) tot en met donderdag 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. ‘Een week om dit thema extra aandacht te geven en bespreekbaar te maken, mensen met elkaar te verbinden en oog te hebben voor elkaar’, aldus Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). ‘Bij SMWO staat dit thema niet alleen deze week, maar het hele jaar door centraal.’

Eenzaamheid kan voor iedereen anders zijn of iets anders betekenen. De ene persoon voelt zich eenzaam, omdat hij of zij niet veel sociale contacten heeft, of niet goed mee kan in de klas. De ander voelt zich eenzaam door verlies van een dierbare. Ook kan het zijn dat mensen zich buitengesloten voelen omdat alles digitaliseert. ‘Bij SMWO vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Gelukkig kan er door de veranderingen van de coronamaatregelen ook steeds meer. Onze welzijnswerkers en jongerenwerkers organiseren activiteiten voor jong en oud in de buurt. Zij signaleren eventuele vragen voor hulp en verwijzen waar nodig door naar de juiste hulp. Inwoners uit de Oosterschelderegio kunnen ook een beroep doen op de hulp van onze maatschappelijk werkers. Bijvoorbeeld met vragen over werk, opvoeding, relaties, geldzaken of verwerking.’ SMWO zet vrijwilligers in om mensen te ondersteunen in boodschappen doen, te werken in de stadstuin of om een maatje te worden van iemand. 

‘Heeft u het idee dat iemand in uw omgeving eenzaam is? Eenzaamheid verzachten kan al door een klein gebaar: een praatje of samen een kopje koffie of thee kan al verschil maken. Omzien naar elkaar doen we samen. Wilt u iets betekenen voor een ander of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De receptie en het informatiepunt van SMWO zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur via (0113) 277 111 of info@smwo.nl. Kijk voor meer informatie op www.smwo.nl.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief