Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Man (40) richt vernielingen aan met honkbalknuppel op dak van woning in Geersdijk

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GEERSDIJK - De politie heeft vrijdagavond een 40-jarige man uit Zierikzee aangehouden in Geersdijk. Hij probeerde bij een woning aan de Barkey Wolfstraat in te breken. Op het dak van de woning sloeg hij met een honkbalknuppel om zich heen.

Rond 18.00 uur meldden omwonenden bij de politie dat er in de Barkey Wolfstraat in Geersdijk mogelijk ingebroken werd in een woning. Eenmaal ter plaatse troffen agenten op het dak van de desbetreffende woning een man aan. Hij sloeg met een honkbalknuppel om zich heen en vernielde dakpannen en ontluchtingspijpen die op het dak stonden. 

Ook bleek de man een ruit ingeslagen te hebben om de woning binnen te komen. De man werd meerdere verzocht om naar beneden te komen, maar dit weigerde hij. Nadat de agenten ongeveer anderhalf uur met de man in gesprek waren geweest besloot hij dat het genoeg was geweest. Hij gooide de honkbalknuppel naar beneden en kwam zelf ook van het dak.

Eenmaal met zijn voeten op de grond werd de 40-jarige man uit Zierikzee direct aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij wordt vandaag verhoord. Er is aangifte gedaan van vernieling. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief