In de pop-up store leren bezoekers wat ze moeten doen bij vlam in de pan.
In de pop-up store leren bezoekers wat ze moeten doen bij vlam in de pan. Archieffoto: Annet Eekman

Zeeuwse Week van de Veiligheid van start

Door: Sandra Broosus Algemeen

Om inwoners en bezoekers van Zeeland te wijzen op mogelijke gevaren en hoe hiermee om te gaan, vindt van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober de Zeeuwse Week van de Veiligheid plaats.

Deze vijfde editie biedt veel verschillende activiteiten. Zo vertellen deskundigen van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), brandweer, HZ University of Applied Sciences en gemeenten wat inwoners kunnen doen voor hun eigen veiligheid. “We zoomen dit jaar vooral in op de thema’s nucleaire veiligheid, natuurrisico’s en overstroming en gevaarlijke stoffen in Zeeuwse bedrijven”, laat de VRZ weten. Op sociale media staan een hoop (win)acties op de planning.

Maandag opende VRZ-directeur Edith van der Reijden samen met burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg de veiligheidsweek in de pop-up store in de Geerepassage in Middelburg. Die is de hele maand open voor het publiek. Verder zijn belangstellenden onder meer welkom bij brandweerpost Oostkapelle en brandweerduikploeg Goes, organiseert de ZLM een rijtraining voor speciaal jongeren, verspreidt woningcorporatie L’escaut de meterkastkaart onder al haar huurders en start de politie een inleveractie voor wapens.

Een volledig overzicht van alle activiteiten staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief