Han Polman is commissaris van de koning in Zeeland.
Han Polman is commissaris van de koning in Zeeland. Foto: Mechteld Jansen

Commissaris Polman: ‘Weinig bedrijven valt eer hofleverancier te beurt’

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Als vierde bedrijf in de geschiedenis van Goes mag Schoenservice Hillebrand zich hofleverancier noemen. “Heel weinig bedrijven valt deze eer te beurt en daarom vind ik het een voorrecht om je het predicaat te mogen uitreiken”, sprak de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, Rens Hillebrand vorige week toe.

Om voor deze titel in aanmerking te komen, moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. “Je doopceel wordt gelicht”, vertelde de commissaris, die het predicaat namens de koning mocht overhandigen. Om te beginnen moet een onderneming honderd jaar onafgebroken bestaan. “De Kamer van Koophandel bestond honderd jaar geleden nog niet, dus moesten we nader onderzoek doen in het papieren archief. En daar hebben we de bevestiging over Schoenservice Hillebrand gevonden.” Ook moet een bedrijf een onberispelijke boekhouding en toekomstperspectief hebben. Het personeel moet tevreden zijn en de arbeidsinspectie moet hebben geconstateerd dat er veilig gewerkt wordt. “Ook moet een bedrijf zich sociaalmaatschappelijk onderscheiden en dat doe jij doordat je onder meer statushouders opleidt tot schoenhersteller. Je ontvangt dit predicaat met alle egards.”

Polman, zelf zoon van een bloemist, zei het mooi te vinden dat het predicaat juist voor een klein familiebedrijf is. “Het is jullie gelukt om al die jaren trouw te blijven aan kwaliteit en geld te verdienen, maar ook mensen blij te maken. Veel klanten zeggen niet zonder Hillebrand te kunnen. Dat lijkt me het grootste compliment.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief