<p>Rens Hillebrand en zijn moeder Marijke.</p>

Rens Hillebrand en zijn moeder Marijke.

(Foto: Britta Janssen)

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

GOES - Toen de ouders van Rens Hillebrand kinderen kregen, zeiden ze dat ze hun gezin net zo lang hoopten uit te breiden tot zich een nieuwe generatie voor hun schoenmakerij aandiende. Na drie dochters kwam met Rens hun eerste zoon ter wereld. “Hij wordt later schoenmaker”, riep moeder Marijke meteen. En ze kreeg gelijk.

Marijke Hillebrand (73) trouwde met de man die als derde generatie Schoenservice Hillebrand in Goes aanstuurde. Ze was veel in de winkel te vinden, hielp klanten en verzorgde stikwerkjes. Hun vier kinderen hebben vroeger ook allemaal de helpende hand toegestoken. Haar man, die tien jaar geleden op 62-jarige leeftijd plotseling overleed, heeft het unieke moment van de uitreiken van het predicaat hofleverancier vorige week niet meer kunnen meemaken, maar Marijke was er, samen met dochter Marit, bij toen Rens, als nieuw hoofd van het familiebedrijf, het gevelwapen van hofleverancier ontving. “Heel trots ben ik”, glunderde ze.


Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes prees bij de uitreiking onder meer dat Hillebrand een erkend leerbedrijf is. “Om dat te worden, moest jij zelf ook weer naar school en die opleiding deed je in één in plaats van drie jaar. Een van je leerlingen won in 2018 een prijs bij een Europese vakwedstrijd, dus je leidt ook goéd op. Daarnaast zijn jullie altijd blijven vernieuwen, schreef mevrouw Hoekenga van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging me in een brief en daarmee is jouw bedrijf een voorbeeld voor de hele branche.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Meerdere vacatures

Zierikzee en Middelharnis

Algemeen bestuurslid

Zierikzee

Bezorger

Omgeving Vlissingen en Middelburg

Meerdere vacatures

Krabbendijke

Meerdere vacatures

\'s-Gravenpolder