Vrijwilligers en goederen gezocht voor asielzoekers

GOES - De Oosterscheldehal van de Zeelandhallen in Goes biedt sinds twee weken onderdak aan 320 mannelijke asielzoekers. Voor deze noodopvang kan het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) vrijwilligers en goederen gebruiken.


De noodopvang in Goes biedt maximaal zes maanden onderdak aan asielzoekers voor wie in de reguliere asielzoekerscentra geen plaats is. Het capaciteitstekort is het gevolg van een verhoogde instroom van asielzoekers in de afgelopen maanden en een beperkte doorstroom van statushouders - asielzoekers die in Nederland mogen blijven - naar een huis door de krapte op de woningmarkt. Goes is een van de eerste gemeenten in het land die het COA aan een noodopvanglocatie hielp. Spullen die de asielzoekers goed kunnen gebruiken zijn sport-, voetbal- en vrijetijdschoenen, sportkleding, truien en jassen en spelletjes, zoals speelkaarten, yahtzee, dam- en schaakspellen en badmintonspullen’, laat het COA weten. Daarnaast is het COA op zoek naar vrijwilligers die basaal Nederlandse les kunnen geven en (sport)activiteiten willen begeleiden. Locatiemanager Loek ter Hark: “De mensen die we in de Goes opvangen zijn pas kort in Nederland en hebben weinig tot niets van zichzelf. Ze zijn daarvoor aangewezen op goederen die ze via het Rode Kruis ontvangen. Om te ontspannen en de tijd door te komen, maar ook om zich te kleden, zeker nu het weer guurder wordt. Alle hulp is welkom!”

Wie goederen wil schenken kan daarvoor dagelijks tussen 10.00 -12.00 uur terecht bij het magazijn. ‘Inleveren goederen COA’ bij de Zeelandhallen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Annette Brandenbarg: AnnetteBrandenbarg@coa.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief