Afbeelding
Foto: Shutterstock

Werk aan Eendvogelstraat in Heinkenszand

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Dit najaar en voorjaar gaat de Eendvogelstraat in Heinkenszand op de schop.

‘De Eendvogelstraat stond op de planning voor herinrichting, maar in verband met bezuinigingen is die uitgesteld’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Wel kijken we hoe we wensen uit het inwonersonderzoek van 2019 kunnen meenemen. Uit de enquête bleek dat de verkeersveiligheid van fietsers een aandachtspunt is. Daarom komen er bredere fietsstroken met fietssymbolen. Ook hebben we de openbare verlichting van led voorzien.’

Najaar

Op dinsdag 19 oktober brengt de aannemer twee nieuwe lagen asfalt aan op het gedeelte tussen de Dorpsstraat en Ganzestraat. Ter hoogte van de verwijderde wegversmallingen (deze komen terug) op het gedeelte tussen de Waadvogelstraat en Heinkenszandseweg komt er ook een nieuwe asfaltlaag. Tijdens het werk is de weg afgesloten.

In het voorjaar wordt het werk afgerond. Er komt ‘pentack’ op het gedeelte tussen de Waadvogelstraat en Ganzestraat. ‘Dit is een mix van speciale bitumenemulsies en een activerende component. Deze maatregel herstelt de eigenschappen van het verouderde asfalt en verlengt de levensduur. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk en kunnen alleen tussen april en september worden uitgevoerd.’ Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente een halve rijbaan af en begeleiden verkeersregelaars het verkeer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief