Foto: Bevrijdingsmuseum Zeeland

Inschrijving voor de Mallard Wandeltocht geopend

NIEUWDORP - Op zaterdag 30 oktober vindt ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland de Mallard Wandeltocht plaats. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp is start- en eindpunt. De inschrijving is geopend.

De tocht is voor verschillende doelgroepen geschikt. Deelnemers kunnen 6, 13, 26,5 of 35,5 kilometer lopen. De deelnemers tot 12 jaar worden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan zes kilometer terug. Om verzekerd te zijn van vervoer moeten zij zich aanmelden.
Zowel jong als oud, minder goede en zeer ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen. Om 10.30 uur is er bij de monumenten op de Sloedam een sobere, plechtige herdenking, waarbij kransen worden gelegd.


Inschrijven
Het inschrijfbureau sluit om 17.00 uur. Voor de langste afstand is het inschrijven tot 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro. Hiervoor krijgen wandelaars bij terugkomst een aandenken. Iedereen moet voor 17.00 uur terug zijn in Nieuwdorp. Opgeven kan via www.mallardmars.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief