Burgemeester Dijksterhuis en verpleegkundige Arda Kooijman openen het nieuwe kantoor.
Burgemeester Dijksterhuis en verpleegkundige Arda Kooijman openen het nieuwe kantoor. (Foto: RST Zorgverleners)

Burgemeester opent kantoor RST in ’s-Gravenpolder

’s-GRAVENPOLDER - Hoewel het kantoor aan ’s-Gravenstraat in ‘s-Gravenpolder al een aantal weken in gebruik is, vond vrijdag de officiële en feestelijke opening plaats. Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele verrichte samen met Arda Kooijman, verpleegkundige bij RST Zorgverleners, de openingshandeling.


In zijn toespraak blikte de burgemeester kort terug op zijn zomerstage van vorig jaar juni. Hij ging destijds een ochtend mee op route met een van de verpleegkundigen van RST om het werk in de thuiszorg te ervaren. Tijdens het kijkje in de keuken heeft Dijksterhuis toen zelf de meerwaarde van reformatorische thuiszorg kunnen zien. “Juist omdat je dezelfde achtergrond en dezelfde leefwereld hebt, is het makkelijker om bij mensen over de vloer te komen. Dat werd onder meer duidelijk toen we op bezoek waren bij een cliënt die ondersteuning nodig had bij de maaltijd. Daar werd begonnen met gebed. Maar ik heb ook gezien dat jullie een mooi voorbeeld zijn voor mensen met een niet-kerkelijke achtergrond”, aldus de burgervader.

Eigen plek in het dorp

De afgelopen maanden is hard gewerkt in het pand waar voorheen Geschenkenhuis Tramper was gevestigd. Wijkverpleegkundige Lisanne Kesselaar is blij met het eindresultaat. “Het is ontzettend fijn om nu een eigen kantoor in het dorp te hebben en niet meer te hoeven uitwijken naar het kantoor in Goes. Er zijn in totaal vijf werkplekken gerealiseerd, waar we als team het bureauwerk kunnen doen naast de zorgverlening bij onze cliënten. Maar het is ook een mooie locatie om potentiële nieuwe collega’s te ontvangen, want versterking is van harte welkom!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>