<p>Leerlingen van De Leeuwerik in Lewedorp hebben pret met de voorbereidingen voor het festival.</p>

Leerlingen van De Leeuwerik in Lewedorp hebben pret met de voorbereidingen voor het festival.

(Foto: Coby Weijers)

Ontdek zaterdag Cultuur uit de Zak: ‘Eindelijk is er weer ontmoeting mogelijk!’

LEWEDORP - Baarland, Ovezande, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Kwadendamme, Nisse, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek en Lewedorp laten zich zaterdag van hun creatieve kant zien tijdens Cultuur uit de Zak. ‘Eindelijk is ontmoeting weer mogelijk’, zeggen de plaatselijke organisatoren. Zo zijn op basisschool De Leeuwerik in Lewedorp de voorbereidingen voor Cultuur uit de Zak al in volle gang.

De leerlingen exposeren zaterdag in dorpshuis de Zandlôôper werken als bloemen van plastic, kunst van anderhalve meter en maskers geïnspireerd op carnaval. Ook oudere inwoners van Lewedorp hebben, naar aanleiding van het coronavirus, anderhalvemeterkunst gemaakt. Dat wordt tentoongesteld bij zorgcentrum de Kraaijert.


Van 10.00 tot 17.00 uur is ook werk van lokale kunstenaars te zien, zoals keramiek van Truus Louise, beelden en tekeningen van Claudette de Wit en Olga Joosse, textiel en kledingontwerp van Tannie Louwerse en Sterre Raas, houtsnijwerk en houtbewerking van Hans Louwerse en Marlies van Geenen, quiltkunst van Juul Hoebeke en glaskunst van Cor Hemmes. De kunstmarkt is ook zondag nog te zien. 

Muziek is er de hele dag in de vorm van korte optredens van Olga Joosse en Tannie Louwerse (accordeon), Jeannette en Erik Koudenburg (piano) en Max Joosse (gitaar). Bezoekers kunnen met watervaste stift wensen achterlaten op plaquettes. “Kunstenaars hebben deze plaatjes gemaakt van keramiek”, vertelt Max Joosse, betrokken bij de organisatie in Lewedorp. “De plaquettes hangen we in drie wensbomen die via touw aan elkaar verbonden zijn en de wensen blijven een poosje te zien.” Lantaarnpalen bij de dorpsentree worden tot eind januari versierd met graffiti die bezoekers zaterdag kunnen maken bij de workshop van Zeeland Graffiti @ Street Art.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;