Vrijwilligers bereiden de boekenmarkt voor.
Vrijwilligers bereiden de boekenmarkt voor. Foto: Coby Weijers

Ook ‘s-Heer Abtskerke pakt (boeken) uit tijdens Cultuur uit de Zak

Door: Britta Janssen Algemeen

‘s-HEER ABTSKERKE - In ‘s-Heer Abtskerke begint Cultuur uit de Zak zaterdag met van 10.00 tot 11.00 uur kinderactiviteiten. De jeugd kan genieten van een voorleesverhaal en creatief aan de slag gaan met boekenleggers maken.

Tussen 10.00 en 15.00 uur exposeren lokale kunstenaars hun werk in de Johannes De Doper Kerk en zijn daar ook aanwezig. Bezoekers zien keramiek van Ali van der Klis en schilderijen en tekeningen van Martine Bauer, Jolanda Mateeuwsen, Noor Rubens, Rob van de Voorde en Marian Weijsters. “Zij komen allemaal uit het dorp en uit Sinoutskerke”, vertelt Bart van Hasselt, die de activiteiten in ‘s-Heer Abtskerke coördineert. “Het aantal kunstzinnige inwoners valt niet tegen, hè!”

In de kerk is er ook tot 15.00 uur een boekenmarkt met zo’n duizend tweedehands boeken van mensen uit de buurt, gesorteerd op categorieën als romans, Zeeuwse boeken en boeken over geschiedenis, kunst en zelfhulp. De organisatie vraagt potentiële kopers met kleingeld te betalen. De, ook uit het dorp afkomstige, organist Hans van Baalen verzorgt tussen 11.00 en 15.00 uur elke 45 minuten korte orgelconcerten met werken van onder meer Bach, Händel en Buxtehude. “We hebben normaal gesproken eens in de twee jaar een rommelmarkt met boekenmarkt en daar is altijd veel belangstelling voor. Door corona kon dat niet doorgaan. We doen nu graag mee aan deze dag, want we zijn blij dat er eindelijk weer gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Iedereen vindt het leuk dat er weer wat te beleven valt.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief