Afbeelding
Archieffoto: Coby Weijers

Gemeente vraagt ideeën voor Spoorzone-Zuid in Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Belanghebbenden, bewoners, gebruikers en andere betrokkenen kunnen vanaf maandag digitaal meedenken over de toekomst van Spoorzone-Zuid in Goes. Dit is het gebied ten zuiden van het spoor tussen de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) en de spoorwegovergang bij de Kloetingseweg.

Het gebied heeft veel potentie als het gaat om werken, wonen en recreëren’, aldus de gemeente Goes. De afgelopen periode heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het gebied. Hieruit is een aantal ideeën naar voren gekomen. ‘We willen graag weten wat inwoners en gebruikers vinden.’ Zij kunnen daarom tot vrijdag 31 december reageren op de ideeën via de website goespraatmee.nl. Ook is het mogelijk om nieuwe ideeën aan te dragen.

‘We willen dat Spoorzone-Zuid een toekomstbestendig gebied wordt en hieraan samen met inwoners en andere gebruikers invulling geven’, laat de Goese wethouder Joost de Goffau weten. ‘Met de komst van de nieuwe spooronderdoorgang is de bereikbaarheid van de binnenstad vanuit Spoorzone-Zuid beter en veiliger geworden. De nabijheid van het centrum van Goes, en de korte afstand tot het station, biedt veel mogelijkheden voor het gebied.’ 

Met scholen, bedrijven en woonhuizen in de buurt vindt Goes het belangrijk om de gebiedsvisie op te stellen samen met de omgeving en gebruikers van het gebied. In de gebiedsvisie Spoorzone-Zuid wordt beschreven hoe de gemeente dit gebied ziet in de toekomst. ‘Het wordt gebruikt om de komende 20 jaar de juiste keuzes te kunnen maken en het toekomstbeeld te realiseren. Het helpt daarnaast om te bepalen of bepaalde plannen passen bij het toekomstbeeld.’

Planning

Tot vrijdag 31 december kunnen belangstellenden hun mening en ideeën doorgeven via goespraatmee.nl. ‘Passende ideeën nemen we mee in de visie.’ De conceptvisie wordt in het voorjaar via goespraatmee.nl verspreid onder belangstellenden. Zij kunnen dan opnieuw reageren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief