Foto: Coby Weijers

Gert-Jan van Meggelen: ‘Middelburg staat winterterras toe, in Goes moest ons terras juist weer kleiner’

GOES - Keer op keer zien horeca-ondernemers zich geconfronteerd met nieuwe coronamaatregelen. Nu weer een zogenoemde ‘milde lockdown’, waarbij café en restaurants om 20.00 uur moeten sluiten. Houden de ondernemers de moed er nog in? 


Gert-Jan van Meggelen is er de ondernemer niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Hij beschouwt zakelijke tegenslagen als een vorm van ondernemersrisico. Hij wil er gewoon niet te vaak en te lang over klagen. “Maar geloof me maar gewoon als ik zeg dat de crisis ons veel geld heeft gekost. We openden Vini Wijnbar in Goes in 2019. Daardoor hadden we tijdens de eerste lockdown eigenlijk geen recht op steun. Dan gaat het hard met de spaarcentjes.”

Ondanks alles is van Meggelen gewoon door blijven ondernemen. Als we hem spreken is hij druk bezig met de verbouwing van een pand aan Plein 1940, waar hij in het voorjaar een tweede Zeeuwse vestiging van Vini hoopt te openen. Er is nog veel werk te verzetten. Van Meggelen, met een grijns: “het voordeel van een milde lockdown is wel dat er meer tijd overblijft om te klussen hier.” Hij is ook de eerste om toe te geven dat hij in Goes een uitstekende zomer heeft gedraaid. Maar dat gegeven relativeert hij ook meteen: “nu, in november, word je niet vrolijk van de omzet hoor. We zijn een echte bar. Wijnliefhebbers beginnen doorgaans toch wat later op de dag. Aan de nieuwe sluitingstijden hebben we daarom niet zo veel. Dat zou in Middelburg niet anders zijn geweest dan in Goes, maar Van Meggelen is wel te spreken over het concept Middelburg Winterstad. “Ondernemers mogen hier grote, overdekte winterterrassen uitbaten. In Goes hebben we het terras gisteren juist weer moeten verkleinen. Dat is jammer.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>