<p>Georgios Loukanikas, eigenaar van restaurant Rhodos in Goes.</p>

Georgios Loukanikas, eigenaar van restaurant Rhodos in Goes.

‘Dankbaar voor alle steun, kaartjes en zelfs bossen bloemen’

GOES - Voor Grieks restaurant Rhodos in Goes is het, net als voor veel andere restaurants, een bewogen jaar. Van dicht zijn bij kerst tot weer aan de slag kunnen in de zomer, het jaar kende voor Rhodos vele gezichten. Na een lange tijd met weinig maatregelen komen ook voor het Griekse restaurant nu weer nieuwe maatregelen om de hoek.


Vanwege de beperkte openingstijden probeert het restaurant, net als vorig jaar, weer meer aan afhalen en bezorgen te doen. ‘’Doordat de meeste mensen bij ons rond vijf uur komen eten, hebben we maar drie uur om klanten te ontvangen. Dat kunnen we met bezorgen en afhaal niet compenseren, maar we doen ons best’’, vertelt Georgios Loukanikas, eigenaar van Rhodos. 

Naast de toenemende maatregelen was het wegnemen van de anderhalve meter regel op plekken waar QR-codes gebruikt worden, voor het restaurant juist gunstig. ‘’We zijn blij dat we de anderhalve meter niet meer hoeven te handhaven. We hebben in ons restaurant normaal gezien zestig zitplaatsen, maar vanwege de beperkte ruimte hebben we nog maar zesendertig zitplaatsen als we de anderhalve meter moeten waarborgen. Dat is een heel groot verschil voor een klein restaurant als het onze’’, zegt hij. 

Door dik en dun komen de klanten nog altijd graag terug voor het Griekse eten. ‘’We zijn heel blij met onze klanten die in de lockdowns onze gerechten bleven afhalen en terug kwamen na de lockdowns. We hebben veel steun, kaartjes en zelfs een aantal bossen bloemen mogen ontvangen van onze klanten. Daar zijn we ze heel dankbaar voor.’’

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;