Afbeelding

Goes steekt vijf ton in toegankelijkheid

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De gemeente Goes start binnenkort met het aanleggen van acht extra gehandicaptenparkeerplaatsen en het aanpassen van al bestaande locaties. 

De gemeenteraad van Goes stelde begin 2020 bijna 480.000 euro beschikbaar voor het toegankelijker maken van de gemeente. ‘Inmiddels zijn de gemeentelijke gebouwen en een openbaar toilet al toegankelijk gemaakt’, laat de gemeente weten. Met het aanpassen van bestaande en aanleggen van nieuwe gehandicaptenparkeerplaatsen zet de gemeente de laatste stap in de uitvoering van het raadsbesluit.

Ongehinderd, een landelijke organisatie die zich inzet voor toegankelijkheid in Nederland, heeft in 2019 de gemeentelijke gebouwen getoetst. Per plaats is toen een adviesrapportage opgesteld met daarin verplichte verbeterpunten en adviespunten. Het toegankelijk maken van de gemeentelijke gebouwen en het openbare toilet is inmiddels afgerond.

Negen extra gehandicaptenparkeerplaatsen 

‘Toegankelijkheid van gemeentelijke voorzieningen voor iedereen is een belangrijk speerpunt in het collegeprogramma’, laat de Goese wethouder André van der Reest weten. ‘Elke inwoner moet kunnen meedoen, met of zonder beperking. Ik ben blij dat we inmiddels al zestien locaties toegankelijk hebben gemaakt. De volgende stap die we nu zetten is het aanleggen van acht extra gehandicaptenparkeerplaatsen. Daarvan komen er drie in Goes te liggen en eentje in Kloetinge, ’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke en Wilhelminadorp.’ 

Na de laatste stap vraagt Goes Ongehinderd alle locaties formeel te keuren. De score per plek is een optelsom van het gebouw, omliggend straatwerk en aanwezige parkeervoorzieningen. Op basis daarvan krijgt een locatie een officieel gouden, zilveren, bronzen of een platina Toegankelijkheidskeurmerk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief