in totaal werden er negen wapens aangetroffen.
in totaal werden er negen wapens aangetroffen. Foto: Facebook Politieteam Oosterscheldebekken.

Negen airsoft-wapens en vijf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in Kortgene

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KORTGENE - Tijdens toezicht vanwege aanhoudende vuurwerkmeldingen heeft de politie naar aanleiding van informatie een woning in Kortgene gecontroleerd. Daar werden negen wapens en vijf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De verdachte moet zich op een later moment melden voor het afleggen van een verklaring.

Vanwege aanhoudende meldingen over vuurwerk hield de politie vrijdagavond toezicht in verschillende dorpen, waaronder Heinkenszand, Krabbendijke en Zierikzee. Als onderdeel van de actie zijn agenten naar aanleiding van informatie een woning in Kortgene binnengetreden. 

Bij doorzoeking van de woning werden in totaal negen wapens aangetroffen die voor bedreiging/afdreiging geschikt zijn. Deze zijn daarom strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie. Het bezit van deze airsoft-wapens is alleen toegestaan als je lid bent van de Nederlandse Airsoft Sportbond. Daarnaast werd er in de woning nog vijf kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. De verdachte moet zich op een later moment melden om een verklaring af te leggen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief