Goes Gezien: Bleekveld drastisch verkleind!

Het eens zo ruime Bleekveld, omrand door Katoen, De Mythe, Katoen, Kolveniershof en Katoen, is niet groot genoeg meer om de complete witte was te drogen en/of te bleken. Er is alleen nog ruimte voor twee kussenslopen en wat zakdoeken. Het huidige Bleekveld is bij de toegang slechts anderhalve meter breed, vijf meter lang en aan het doodlopende einde een halve meter breed. Er komt één achterdeur op uit. De foto spreekt boekdelen. Mijn kleindochter laat zich natuurlijk niet zomaar voor een karretje spannen, dus ze meet opa even na.


Misschien vindt u dit een beetje flauw? Het zit zo. Aan de overkant heeft Katoen een hotel (‘Citylofts’) gebouwd, dat bijna klaar is. Het gebouw staat pal tegen bebouwing aan. Op de plaats waar het straatnaambordje hing (en nog steeds hangt), was die bebouwing schuin aflopend, zodat een klein doodlopend steegje aan het Kolveniershof is ontstaan, de moeite niet waard, maar wel met een officieel straatnaambordje. Voor een eventuele dakloze zou dit een beschut plekje kunnen zijn; doos en winkelwagen passen er precies. Die dakloze zou dan niet iemand ‘zonder vaste woon- of verblijfplaats’ zijn, maar woonachtig op het Bleekveld te Goes, pal onder zijn privé-straatnaambordje.

Op het grote, overgebleven plein is de identiteit ervan ondertussen moeilijk te bepalen. Er hangt ergens nog één zo’n bordje, maar pal daaronder ook eentje met ‘Eigen terrein’, dus dat schiet niet op. Aan diezelfde kant hangt ook nog een bordje ‘Katoen’s veld’, maar dat is een particulier grapje, want dan mag je een spelfout maken. Ook bij de toegangen tot het Bleekveld is geen straatnaambordje te zien en daar horen ze juist. De Bleekerstraat, waar het Leger des Heils de dakloze vast naar een waardiger slaapplek zal verwijzen, heeft er daarentegen wel eentje; netjes aan de kant van de Wijngaardstraat.

Helaas zullen we nooit het antwoord weten op de vraag hoelang het zou duren vóór het bordje wordt verplaatst zonder dit verhaaltje. Als het wordt gelezen door de gemeentepersoon die bevoegd is tot het verhangen der bordjes, dan wordt dit klusje snel ingepland. Of anders zijn er wel mensen bij de gemeente of bij Katoen die een seintje aan de bevoegde afdeling geven. Dus het antwoord op de vraag wanneer het bordje op een juiste plek hangt, kunnen we met z’n allen zelf aanschouwen. En tot die tijd mogen we ons best wel wat verkneukelen om het in de was gekrompen Bleekveld.

Tekst en foto: Arend van der Wel

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>