Tanya en Hans Hakkenberg.
Tanya en Hans Hakkenberg. Foto: Erica van Strien

‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

Door: Erica van Strien Bedrijvig Nieuws

ZIERIKZEE - Jaren geleden deponeerden Tanya en Hans Hakkenberg de troetelnaam ‘eenhapswonder’ bij de Kamer van Koophandel. Niet dat er al een plan was om een sushi take-away te runnen, integendeel. Ze waren eerst en vooral liefhebbers van dat kleine blokje met zoveel smaak en kleur. Ambities om er zelf bovengemiddeld succesvol mee te worden werden gedempt door de nuchtere afweging dat de business en het niveau ook waar te maken moesten zijn. Intussen heeft hun take away een stevige koppositie ingenomen op de Zeeuwse kaart. 

De Zeeuwse Schatkamer aan de Nieuwe Haven 3 in Zierikzee doet haar naam eer aan. In de 6 jaar dat Tanya en Hans er wonen en werken is er een schat aan mogelijkheden verkend en uitgewerkt. Hans: “We begonnen met een kookwinkel annex workshopatelier (schilderijen, sieraden en chocolade) beneden en een B&B op de bovenverdieping. We breidden uit met het geven van sushi workshops en tijdens de eerste lockdown hebben we dit concept omgezet naar het afhalen en bezorgen van sushi schotels en poké bowls. Het was een schot in de roos en er werd een professionele keuken op de begane grond gerealiseerd. Naast de winkel In de zomer van 2021 openden we een gezellig huiskamerrestaurant met een heerlijk terras direct aan de haven van Zierikzee.’

Bezorging in Goes

De horeca-achtergrond van Hans en Tanya is prettig maar onvergelijkbaar met het Take Away concept. Tanya: “Sushi is en blijft een heel ambachtelijk en bewerkelijk product. We maken alles vers en volledig volgens de traditionele Japanse keuken en hebben met vis, versheid en hygiëne te maken. Perfecte sushi is echt een cadeautje voor de smaakpapillen. En bij een cadeautje past niet dat we bestellingen ‘voorwerken’. Vanaf het moment van bestellen hebben we gemiddeld 25 minuten bereidingstijd nodig. Plus bezorgtijd. Behalve een afhaalmogelijkheid bij De Zeeuwse Schatkamer hebben we de bezorging naast Schouwen-Duiveland (aan huis) en Noord-Beveland (afhaalpunt Yachtclub Colijnsplaat) nu ook uitgebreid naar Goes. Het is misschien een eyeopener, maar Goes is vanuit Zierikzee in 15 minuten aan te rijden en daarmee in bezorgtijd gerekend dichterbij dan West-Schouwen Duiveland.”
De Zeeuwse Schatkamer levert tevens aan bedrijven catering en lunches.

De Zeeuwse Schatkamer
Afhalen en bezorgen van
Umami Sushi - Poké Bowl
Nieuwe Haven 3
4301 DJ ZIERIKZEE
0111-850808
www.zeeuwseschatkamer.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief