Roan, Kai en Tirza in hun nieuwe tuin.
Roan, Kai en Tirza in hun nieuwe tuin. Foto: Jessica Rovers

Ondanks krapte op woningmarkt toch een nieuw huis vinden

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De zoektocht naar een nieuw huis was voor Jessica Rovers en haar gezin nauwelijks begonnen of ze hadden al iets moois op het oog. De verkoop van hun oude huis was door de oververhitte woningmarkt spannender, vertelt de Goese. “We merkten dat geïnteresseerden druk voelden om snel een bod uit te brengen en zich niet altijd vooraf goed hadden laten informeren over hun financiële mogelijkheden.”

Dat hadden Rovers en haar man Erik wel gedaan, maar ze hadden hun nieuwe huis al gekocht voordat het oude was verkocht. Daardoor was de opluchting groot toen beide transacties definitief waren. “Dat heeft wel een slapeloze nacht gekost, ja”, lacht Rovers. Uiteindelijk kreeg hun huis in de Goese binnenstad vorig najaar toch in slechts een week of vijf nieuwe eigenaren en woont Rovers met haar gezin sinds anderhalve week in haar nieuwe woning.

Met drie opgroeiende kinderen (foto) ontstond de wens om groter te wonen. “Afgelopen zomer hadden we het er voor het eerst over en een maand later bekeken we het eerste huis. De volgende dag kwamen we toevallig dit huis tegen en dat voelde meteen als ons huis.” Dat werd het ook. “Vanwege de ruimte. En de enorme tuin, waar je lekker de vogels hoort. Ik wilde graag de ruimte hebben, maar ook in de stad wonen vanwege de reuring en voorzieningen. We wonen nu in de Noordhoek, die bekend staat als een leuke wijk. Ik heb echt het gevoel dat dit huis ons gevonden heeft.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief