Afbeelding

De carnavalskoorts stijgt in Paerehat

Door: Jeppe Rottier Algemeen

‘s-HEERENHOEK - Voor ’s-Heerenhoek, ofwel Paerehat, komt carnaval dit jaar weer terug. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het feest grotendeels online werd gevierd, zijn de cafés dit jaar weer open en kan er weer samen gefeest worden. Met een goed gevuld programma zal vrijdag het carnavalsfeest weer van start gaan. 

Lange tijd heeft het bestuur van de carnavalsvereniging afgewacht op de persconferentie die de toon zou zetten voor carnaval dit jaar. “Doordat we weinig bij elkaar konden komen en er veel onzekerheid was over wat we dit jaar zouden kunnen organiseren, hebben we lang moeten wachten met het opzetten van een evenement’’, zegt prins Richard Hazen. ‘’Net als vorig jaar stond de wedstrijd van het mooist versierde huis en straat al wel gepland. Door de versoepelingen kunnen nu ook de carnavalsbals doorgaan, daar zijn we heel blij mee.’’

Vrijdag start het weekend met de onthulling van Jikke door de jeugdnar en jeugdprinses waarna er gefeest zal worden in het dorpshuis. In de avond vinden de playbackshow en het retrobal plaats, gevolgd door een weekend vol van carnavalsactiviteiten. Waar vorig jaar aan het eind van het weekend de traditionele verbranding van de Koenkelpot online plaats vond, zullen dit jaar om elf over elf weer tientallen mensen samen komen voor de traditie. ‘’Het samen vieren van carnaval heb ik erg gemist, ik ben blij dat dat dit jaar weer kan’’, zegt Hazen enthousiast.

Kijk voor het hele programma op www.paerehat.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief