Martin Wissekerke in actie voor het goede doel.
Martin Wissekerke in actie voor het goede doel. Foto: Patrick van Iersel

Martin Wissekerke ‘gaat ervoor’ in gemeenteraad Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - In de gemeenteraad van Goes is Martin Wissekerke (48) een nieuw gezicht. Als raadslid heeft hij een verantwoordelijke functie, realiseert de D66’er zich. “Het zal soms supermoeilijk zijn, maar ik ga ervoor en stap er met open vizier in.”

Als steunfractielid was Martin Wissekerke de afgelopen jaren al betrokken bij de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing om de (gemeente)politiek dichter bij de inwoners brengen. Als raadslid wil hij dit graag uitbreiden. “We hebben het platform Goes Praat Mee opgericht om plannen eerder aan burgers voor te leggen, zodat de gemeente beter naar hen kan luisteren. Het drijft me om tot een tweerichtingscommunicatie tussen inwoners en gemeente te komen.” 

Truc

De sportieve vader van twee dochters, die woont in Goes-West en werkt bij de provincie Zeeland, heeft helpen van huis uit meegekregen. “Ik vind het leuk om de schouders eronder te zetten voor de maatschappij en vind dat ik als raadslid ook iets te brengen heb. Ik ben een echte Goesenaar, sport en leef hier.” Voor Wissekerke zijn onder meer klimaatverandering, natuur en bewegen belangrijke thema’s. “Ik maak me er ook sterk voor dat iedere Goesenaar zichzelf kan zijn.” Dat raadsleden moeilijke keuzes moeten maken, weerhoudt de econoom er niet van om deze taak op zich te willen nemen. “Het raadswerk lijkt me heel leuk en ik ga ervoor. De truc is, denk ik, en dat geldt voor het hele leven, dat je het gewoon moet doen. Als je fouten maakt, leer je daarvan. Want als je niet op je fiets stapt, kom je er ook niet.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief